Početna aktuelnosti Svi ljekari u TK bit će zaposleni u zdravstvene ustanove

Svi ljekari u TK bit će zaposleni u zdravstvene ustanove

160
0
Podijeli

U Ministarstvu zdravstva Tuzlanskog kantona održan je sastanak na kojem je usaglašen program aktivnosti zapošljavanja svih doktora medicine koji se nalaze na evidenciji Službe za zapošljavanje TK.

Sastanku su prisustvovali ministrica zdravstva TK Dušanka Bećirović, ministar za rad, socijalnu politiku i povratak TK Fadil Alić, direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja TK Denis Husić i direktor Službe za zapošljavanje TK Miralem Softić.

Riječ je o ralizaciji inicijative koju su u skupštinsku proceduru uputili zastupnik Smajo Mandžić i zamjenica predsjednika Skupštine TK Lejla Vuković.

Ovom je prilikom dogovorena prva faza i saradnja sa Federalnim zavodom za zapošljavanje koji će snositi dio troškova zapošljavanja ljekara. U program zapošljavanja ući će doktori medicine koji se nalaze na evidenciji kantonalne službe za zapošljavanje a imaju položen državni ispit.

Spomenutim programom bit će obuhvaćeno 106 doktora medicine sa položenim stručnim ispitom, od tog broja sedam doktora dobit će zaposlenje u Domu zdravlja Živinice.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje