Početna aktuelnosti Svjetski dan Crvenog križa

Svjetski dan Crvenog križa

385
0
Podijeli

Širom svijeta 8.maj obilježava se kao  Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.

Ove godine pod sloganom “Sve što radimo, radimo od srca”.

To je dan kada se slavi duh humanosti i dan kada se prepoznaju pojedinci koji se ističu u svojim zajednicama.

Tako je cijela ova sedmica posvećena Crvenom križu, u tom periodu ova organizacija širom naše zemlje kroz brojne aktivnosti ukazuje na važnost postojanja Crvenog križa.

Crveni križ F BiH broji više od 35.000 članova i 3.000 aktivnih volontera koji svakodnevno pokazuju humanost, nepristrasnost, neutralnost, nezavisnost, dobrovoljnost, jedinstvo.

Ni jedan događaj u našem gradu ne ,mpže proći bez članova CK, koji su u svako doba dana i noći na raspolaganju građanima.

Ono čime se CK grada Živinice najviše ponosi jesu mladi ljudi koji nas  predstavljaju na brojnim takmičenjima sa kojih donose medalje i pehare.

CK grada Živinice osnovan je 1946.godine, u okviru kojeg je 7 uposlenih osoba, 210 volontera i 60 članica sekcije Zlatna dob.

Oni su ti koji otvore vrata najugroženijim stanovnicima Grada Živinice, odnesu im namirnice, te pruže osmijeh i lijepu riječ. Članovi Crvenog križa Živinice u svakoj situaciji pokazuju i dokazuju da savjesno i odgovorno izvršavaju misiju humanosti.

Za njih CK znači sve, jer su svoj spremni u svakoj situaciji pomoći drugima.

U povodu sedmice CK, volonteri Crvenog križa našeg grada, danas su na Gradskom bulevaru su besplatno mjerili šećer u krvi i krvni pritisak, te dijelili balone i slatkiše za djecu.

Merisa mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje