Početna sport Takmičenje osnovnih škola u nogometu

Takmičenje osnovnih škola u nogometu

2100
0
Podijeli

Sportska takmičenja osnovnih škola u Živinicama privode se kraju.

U organizaciji školskog sportskog društva danas je u Gradskoj dvorani Živinice održano takmičenje u muškom nogometu osnovnih škola. Domaćin ovog takmičenja je Osnovna škola Gračanica.

„Učešće na današnjem takmičenju uzelo je devet škola. Moram da se zahvalim NK Slaven koji je današnji sponzor i Nogometnom savezu općine Živinice koji su nam poslali svoje sudije, tako da je sve na većem nivou. Nadam se da ćemo i dalje imati dobru saradnju sa našim klubovima  i sudijskom organizacijom koji nam pomažu“ kazao je predsjednik Školskog sportskog društva općine Živinice Dedić Vahid, koji također ističe da je školski sport broj 1 u cijelom svijetu, s tim da je u BiH na niskom nivou zbog finansijskih sredstava.

Prvo mjesto na takmičenju osvojila je JU Prva osnovna škola Živinice, drugo mjesto Osnovna škola “Šerići”, dok treće mjesto dijele Osnovna škola Gornje Živinice i Osnovna škola Bašigovci.

U Gradskoj dvorani će se naredne srijede u 09:00 sati održati takmičenje osnovnih škola u ženskom nogometu, a sponzor je ŽFK Fortuna.

Novinar: Mirela Aljić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje