Početna aktuelnosti Takmičenjem i nezaboravnim druženjem obilježen Dan “Mrene”

Takmičenjem i nezaboravnim druženjem obilježen Dan “Mrene”

194
0
Podijeli

Jučer je na lokalitetu Bare Šljunkara u Malinama obilježen Dan Sportskog ribolovnog društva „Mrena“ Živinice.

Prije zajedničkog, svečanog ručka i lijepog druženja održano je društveno/udruženjsko takmičenje lova ribe udicom na plovak, za sve kategorije.

Nakon završetka takmičarskog dijela obilježavanja 74 godine uspješnog djelovanja uzornog živiničkog Udruženja, novoizabrani predsjednik Sportskog ribolovnog društva “Mrena” Živinice Amin Omerović, sa članovima rukovodstva i vrijednim aktivistima, uručio je najuspješnijima medalje i pehare.

Potom je rukovodstvo Mrene je za sve goste i članove priredilo  jedno lijepo, nezaboravno druženje.

Nakon unutrašnje konsolidacije, novo rukovodstvo “Mrene” ima ambiciozne planove koje će sprovesti u djelo u narednom periodu.

Gosti i članovi Mrene, u neformalnom dijelu manifestacije, imali su priliku da uživaju u degustaciji izvrsne riblje čorbe i nezaobilaznog graha kao i u opuštanju u prelijepom ambijentu lokaliteta Bare Šljunkara u Malinama.

Svojim dolaskom Dan Sportskog ribolovnog društva Mrena Živinice uveličao je i prvi čovjek naše lokalne zajednice gradonačelnik dr. Began Muhić koji je sa puno respekta i biranih riječi govorio o važnosti i značaju jednog ovakvog udruženja kao što je “Mrena”.

Sportsko ribolovno društvo “Mrena” Živinice aktivno i marljivo radi na uzgoju, poribljavanju i čuvanju ribljeg fonda od krivolova.

Aktivni su sudionici mnobrojnih takmičenja na državnom i međunarodnom nivou.

Najzaslužniji su za razvoj ribolova, očuvanje ribljeg fonda kao i razvijanja ekološke svijesti  na području grada Živinice.

Jasminko Razić

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje