Početna aktuelnosti Tim mladih Crvenog kriza primio nove članove

Tim mladih Crvenog kriza primio nove članove

150
0
Podijeli

Tim mladih CK Živinice pokazao je u kriznim situacijama da su itetako važan segment naše lokalnen zajednice. Mladi ljudu velenteri u 2020.godini sa prvim problemima vezanim za pandemiju odmah su se stavili na raspolaganje građanima.

Ekipe mladih ljudi Ck živinice reprezenti su grada Živinice gdje god se pojave u 2016.godini bili su viceprvaci BiH u pružanju prve pomoći, u 2019.godini zauzeli su drugo mjesto u kantonu a peto u državi. Prošle godine nisu mogli učestvovati na takmičenjima ali su svoje slobodno vrijeme utrošili na to da pomognu onima kojima je pomoć bila potrebna.

Tim mladih u svoje redove ovih dsana primio je 20 novih volontera za koje su sinoć organizovali predavanje na temu Antitrafikinga, odnosno trgovine ljudima. Prezentaciju je održao naš certificirani edukator za ovaj program, Semir Muhić. Pored radionice i prezentacije volonteri su imali priliku da pogledaju film “Sestre” koji se tiče trgovine ljudima.

Radionica je realizovana kroz projekat volonterke Dženete Kitić koja je alumni Yes programa odnosno American Councils for International Education, te city representative za Grad Živinice u sklopu ovog programa. Ova organizacija može biti ponosna na svoje volontere koji daju svoj doprinos kroz neke druge programe i sektore, te šta god da rade i čime god da se bave, ne zaboravljaju Crveni križ koji im je otvorio puno mogućnosti.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje