Početna aktuelnosti “Trag dobra” i “Živinički Hunjer” u misiji pomoći UG “Djeca oboljela od...

“Trag dobra” i “Živinički Hunjer” u misiji pomoći UG “Djeca oboljela od dijabetesa tip I”

281
0
Podijeli

Članovi humanitarne grupe „Trag dobra“ uz pomoći okupljenih oko facebook stranice „Živinički hunjer“ ali i naših sugrađana trenutno u našem gradu realiziraju akciju prikupljanja novčanih sredstava koja će biti uplaćena UG „Djeca oboljela od dijabetesa tip-1“. Riječ je o jedinstvenoj akciji pomoći navedenom udruženju koja će biti realizirana tokom cijelog mjeseca Ramazana.

   

Pored navedene akcije grupa „Trag dobra“ i „Živinički hunjer“ pripremaju i humanitarni bazar sa kojim će zaokružiti pozitivnu priču pomoći djeci oboljeloj od dijabetesa tip jedan. Za humanitarni bazar pripremljeni su brojni artikli koje će građani moći kupiti i time pomoći djeci u udruženju. Udruženje okuplja 22 člana kojima je dijagnosticiran dijabetes tip-1, a svakome od njih mjesečno je potrebno 240 KM za senzore koje im mjere nivo šećera u krvi.

Humanitarno udruženje „Trag dobra“ u Bosni i Hercegovini egzistira već duži vremenski period, a cilj udruženja jeste pomoći svima koji su u stanju potrebe. Udruženje i pojedinci svoju misiju ne bi mogli ispuniti u mjeri koju trenutno ispunjavaju da nemaju svakodnevnu podršku građana koji su spremni pomoći drugima. Pomoć djeci oboljeloj od dijabetesa tip-1, samo je jedna u nizu akcija koju realiziraju grupe „Trag dobra“ i „Živinički Hunjer“.

Članovi humanitarnog udruženja „Trag dobra“ i facebook grupe „Živinički Hunjer“ iskreno se zahvaljuju svim humanim ljudima koji su podržali akcije pomoći našim sugrađanima kojima je pomoć potrebna kao i ove koja je trenutno u tijeku sa kasicama kod 71 privrednog subjekta. Naredna akcija pomoći je humanitarni bazar i ista će biti održana 30. aprila sa početkom od 9:00 na Gradskom bulevaru Živinice. Nekome naše malo zaista znači puno.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje