Početna aktuelnosti Tri osobe povrijeđene u saobraćajnim nesrećama u toku proteklog dana i...

Tri osobe povrijeđene u saobraćajnim nesrećama u toku proteklog dana i noći

556
0
Podijeli

POLICIJA- Prema izvještaju koji smo dobili u Policijskoj stanici Živinice tokom proteklog dana i noći na putevima Grada Živinice dogodile su se dvije saobraćajne nesreće.

U saobraćajnoj nesreći u kojoj je putničko motorno vozilo udarilo pješaka na parking prostoru u Prvoj ulici kod hiper marketa Bingo pješak je zadobio povrede o čijem stepenu se se ljekari Doma zdravlja nisu izjasnili. Druga se dogodila na regionalnom putu R455a u naseljenom mjestu Ciljuge gdje su dvije osobe zadobile povrede u sudaru putničkog motornog vozila i traktora.

Zabilježeno je i jedno krivično djelo, teška krađa u Dubravama Gornjim gdje je otuđeno putničko motorno vozilo marke audi.

Javni red i mir je nerušen drskim ponašanjem na Gradskom bulevaru od strane jednog lica.

Evidentirana su 4 ostala događaja.

HITNA- U Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice pregledan je 171 pacijent, ljekari i medicinari imali su 4 terenske intervencije.

VATROGASCI- Profesionalna vatrogasna jedinica Živinice imala je tehničku intervenciju pranja ulice od ulja i maziva koje je iscurilo prilikom sudara putničkog motornog vozila i traktora u naseljenom mjestu Ciljuge.

JPVIK- Vodosnabdjevanje se odvija prema ustaljenom režimu redukcije.

PORODILIŠTE- U Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla rođene su 4 bebe, tri djevojčice i jedan dječak.

BIHAMK- Jutarnja magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Na dionicama gdje ima magle i kolovoz je vlažan, tako da savjetujemo oprezniju vožnju.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima: M-18 Olovo-Kladanj-Stupari, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-17 Doljani-Metković i M-5 Lanište-Ključ.

Merisa Mujčinović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje