Početna aktuelnosti Tribina u organizaciji živiničkog udruženja “Za naš ljepši grad”

Tribina u organizaciji živiničkog udruženja “Za naš ljepši grad”

68
0
Podijeli

Danas je u Velikoj sali Bosanskog kulturnog centra Živinice upriličena tribina pod nazivom „Život i zdravlje građana i životna okolina“.

Tribina je organizirana povodom Svjetskog dana zaštite okoliša koji se obilježava petog juna.

Organizator pomenute tribine bilo je Eko udruženje „Za naš ljepši grad“ Živinice.

Gosti – izlagači na utvrđenu temu bili su uposlenici Zavoda za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona i uposlenici Gradske uprave Živinice.

Udruženje “Za naš ljepši grad” formirano je nedavno u cilju promocije ekološke svijesti i djelovanja u našoj lokalnoj zajednici i u ovom kratkom vremenu već su poduzeli konkretne aktivnosti i sproveli nekoliko akcija.

Današnja tribina upriličena je kako bi se građani upoznali sa ekološkim stanjem na području grada Živinice ali i da spoznaju mogućnosti aktivnog djelovanja na poboljšanju ekološkog stanja sredine u kojoj žive i rade.

Udruženje “Za naš ljepši grad“ u svom budućem radu posvetit će punu pažmju educiranju građana u cilju razvijanja ekološke svijesti ali će i dalje poduzimati konkretne akcije na terenu u otklanjanju svakovrsnih uzročnika zagađanja životne sredine.

Pozivaju sve građane Živinica da podrže njihov rad  i daju svoj pojedinačni doprinos tako što će se učlaniti u ovo udruženje i učestvovati u svim ekološkim aktivnostima.

Jasminko Razić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje