Početna aktuelnosti U Beču održan premijerni koncert bh grupe Sevkas Derman  

U Beču održan premijerni koncert bh grupe Sevkas Derman  

779
0
Podijeli

Pred prepunom salom na Prateru u drugom bečkom okrugu, 6.oktobra, održan je premijerni koncert grupe Sevkas Derman.

Grupa Sevkas Derman koju čine većinom momci porijeklom iz BiH, studiraju i rade u Beču, oduševili su austrijsku publiku izvođenjem sevdalinki i kasida, te na taj način predstavili svoju domovinu raznovrsnoj publici ( Austrijancima, Irancima, Turcima i naravno najvećem dijelu publike iz Bosne ).

Smjenjivale su se sevdalinke, kaside i tekstovi o Bosni, o majci, o vremenu u kome živimo kada brzo zapostavljamo svoju djecu, familiju i prijatelje.

Jake poruke, mnogo emocija, čak i suze, pratile su naše momke na bini.

Dugi aplauzi govorili su vise od riječi.

Koncert je odrađen u dva dijela, izmedju čega je bila pauza, gdje se publika mogla osvježiti u bifeu sale.

Posebno emotivan bio je drugi dio koncerta: šarolikost članova banda iznjedrila je jedan novi aranžman sevdalinke, ali su opet ostali dosljedni originalnosti.

Gosti večeri, a prijatelji banda, bilo su Emir Raković bosanskohercegovački vrsni izvođač sevdalinki, koji živi i radi u Linzu i Elnaz Roshthari iz Irana koja je svirala tradicionalni iranski instrument SANTUR.

Poslije koncerta publika se pod utiscima još zadržala do dugo u noć gdje su se družili.

Članovi banda: Elnur Mujezinovic BiH vokal (Živinice), Ibrahim Zukic BiH vokal (Živinice), Anel Ahmetović BiH Harmonika, Miloš Vukadinović Srbija klarinet, Saeid Borna Iran klavir, Sherif Ndao Senegal bas gitara, Šerif Abdulah Egipat perkusije i Adnan Sejdić BiH bubnjevi i Muamer Džanković- Srbija menadzer.

Sedžida Mujezinović/Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje