Početna aktuelnosti U BKC-u Živinice sve bolji uslovi za odvijanje sveukupnog kulturnog života

U BKC-u Živinice sve bolji uslovi za odvijanje sveukupnog kulturnog života

112
0
Podijeli

Javna ustanova Bosanski kulturni centar Živinice zauzima centralno mjesto u oblasti kulturnih dešavanja u našem gradu.

Svjedoci smo mnogih zanimljivih kulturnih događaja u oblasti muzike, filma, pozorišta, književnosti, likovne umjetnosti te raznovrsnih smotri kulturne tradicije ovog podneblja.

U dosadašnjih šest mjeseci ove godine Javna ustanova Bosanski kulturni centar Živinice realizirala je sve planom predviđene aktivnosti.

Menadžment i uposlenici Javne ustanove Bosanski kulturni centar Živinice kontinuirano sprovode niz aktivnosti na obogaćivanju kulturnog života našeg grada kroz različite programske sadržaje.

Uporedo s tim, realiziraju se i značajni infrastrukturni radovi eksterijera i enterijera objekta Bosanskog kulturnog centra kako bi se stvorili kvalitetniji uslovi za rad uposlenika ali i svih onih koji koriste određene prostore “hrama živiničke kulture” za svoje djelovanje.

Upravo ovih dana realizira se projekat zamjene dotrajale stolarije unutar zgrade i već je obrađeno oko 30 otvora, odnosno ugrađena je potpuno nova, kvalitetnija i modernija stolarija.

Djelatnici Bosanskog kulturnog centra Živinice i menadžment, na čelu sa direktorom Mevludinom Ferhatovićem, čine puno toga da omoguće građanima Živinica mnoštvo kulturnih događanja koja obogaćuju i oplemenjuju ukupan društveni život u našoj lokalnoj zajednici.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje