Početna aktuelnosti U četvrtak će u Živinicama svečano biti otvorena Treća teatarska revija „Četvrtkom...

U četvrtak će u Živinicama svečano biti otvorena Treća teatarska revija „Četvrtkom u pozorište“.

134
0
Podijeli

Revija će biti otvorena premijernim izvođenjem pozorišnog komada „Noć poezije Dar ljubavi“, s početkom u 19:30 sati, a riječ je o neobičnom poetsko-muzičkom performansu, u kojem igraju mladi akademski glumci, plesači i muzičari.

U predstavi igraju:
Marcela Tadić, vokal,
Nedim Hrnjić, klarinet i saxofon,
Monika Tadić, klavir,
Emir Ibrahimović, glumac i
Elmir Krivalić, glumac.

Osim odličnih songova, koje pjeva Marcela, a prate je Nedim i Monika, ovu predstavu će krasiti i najljepše napisane ljubavne pjesme: Jesenjina, Prevera, Mike Anitića, Simonova, Mire Boro i pjesme mnogih drugih autora, a koje govore glumci Emir i Elmir.

Ljubavni ambijent na sceni, osim učesnika, gradit će i rditelj Adi Glavinić, i to bajkovitim svjetlosnim efektima.

Pozorišna revija „Četvrtkom u pozorište“ ove godine je organizirna pod motom 45 godina teatarske čarolije, obzirom da Gradsko pozorište obillježava jubilej od 45 godina postojanja, a tom prigodom publika će  od 19:00 sati, imati priliku pogledati izložbu fotografija i plakata u novouređenom prostoru BKC-a, Teatar klubu.

„Revija  „Četvrtkom u pozorište“ namtnula se kao potreba da publika u malim sredinama osjeti čari pozorišta, kao i da se pomoću pozorišne umjetnosti promoviraju suštinske vrijednosti života, tretirajući savremene teme. Riječ je o jednom zaista zanimljivom konceptu teatarske manifestacije, a repertoar je raznovrstan, tako da će publika, od 03. oktobra do 21. novmbra, svaki četvrtak, moći uživati u komedijama, dramama, predstavama za djecu, izložbama, ali i koncertima“, izjavio je Elmir Krivalić, direktor JU BKC Živinice, te dodao da ga raduje saradnja sa novim umjetnicima i teatarskim kućama, kao i jačanje saradnje sa dosadašnjim saradnicima.

BKC Živinice

/Samka A./

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje