Početna aktuelnosti U četvrtak počinje teatarska revija “Četvrtkom u pozorište”

U četvrtak počinje teatarska revija “Četvrtkom u pozorište”

248
0
Podijeli

Predstavom „Putovanje“ u izvedbi Narodnog pozorišta u Tuzla, u Bosanskom kulturnom centru Živinice početi će teatarska revija „Četvrtkom u pozorište“ Živinice 2022. godine. Režiju predstave „Putovanje“, autora Vahida Klopića, potpisuje Midhat Kušljugić, dramaturgiju Kemal Bašić, a u predstavi igraju Remira Osmanović, Milenko Iliktarević i Midhat Kušljugić. Predstavom Putovanje obilježen je jubilej, 25 godina na sceni Narodnog pozorišta Tuzla glumice Remire Osmanović. Izvođenje predstave planirano je sa početkom u 19 sati. U okviru teatarske revije održat će se ukupno pet profesionalnih predstava svakog četvrtka do 17. novembra 2022. godine.

27. oktobra u 19 sati održat će se duo drama „Srce više nije moje“ koju će igrati Gradsko pozorište „Semberija“ iz Bijeljine. Duo komedija „Čorba od kanarinca“ koju igra Centar za kulturu i mlade općine Centar Sarajevo planirana je za 3. novembra u istom terminu od 19 sati. Svoje mjesto u teatarskoj reviji naći će i predstava koju izvodi Udruženje građana Scena Živinice.

Karte za planirane manifestacije moguće je kupiti na dan održavanja projekcije na biletarnici Bosansko kulturnog centra Živinice po cijeni od 5 KM.

Iz Bosansko kulturnog centra Živinice pozvali su građane da svojim prisustvom uveličaju teatarsku manifestaciju.

Ramiz Rizvanović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje