Početna aktuelnosti U Dječijem obdaništu Živinice obilježen “April mjesec čistoće”

U Dječijem obdaništu Živinice obilježen “April mjesec čistoće”

178
0
Podijeli

Kako zaokupiti pažnju predškolske djece pa i onih starijih i pritom razvijati i poticati niz pozitivnih osobina, kad djeca vrlo često ne znaju na koji način ispuniti dan, pitanje je koje zaokuplja mnoge roditelje.

Sadnja biljaka te briga oko njihovog rasta i uzgoja svakako je jedna od vrlo korisnih zanimacija i aktivnosti za kvalitetno provođenje vremena.

Povodom “Aprila-mjeseca čistoće”  vrijedni su bili i polaznici Javne ustanove Dječije obdanište, koji su svojim spretnim rukicama zasadili 90 sadnica lijepog cvijeća i tako uljepšali okolinu svoje javne ustanove.

Cilj aktivnosti koje su danas organizovani za djecu predškolskog uzrasta jeste stvaranje i njegovanje ljubavi prema drugarstvu, cvijeću, ekologiji, životinjama i sličnim pozitivnim osobinama.

Sadnjom  cvijeća, kao što je to bilo danas u dvorištu ove odgojno obrazovne ustanove, razvijaju se osjećaji za boju, lijepo, kreativnost i mašta.

Djecu najsretnija kada borave na otovrenom i kada im je u igri dozvoljeno da isprljaju rukice, zato najviše i uživaju u ovoj aktivnosti.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje