Početna aktuelnosti U JU OŠ Gračanica obilježen Svjetski dan vatrogasaca

U JU OŠ Gračanica obilježen Svjetski dan vatrogasaca

349
0
Podijeli

U mnogim opasnim situacijama vatrogasci spašavaju ljudske živote, intervenišu u požarima, potresima, poplavama, saobraćajnim nesrećama.

O njim a se rijetko kad govori a njihov posao je jedan od najhrabrijih i najodgovornijih.

Zato su danas o vatrogascima i vatrogastvu mnogo toga mogli da nauče učenici JU OŠ Gračanica i to u povodu Svjetskog dana vatrogasaca.

Profesionalna vatrogasna jedinica Grada Živinice posjetila je spomenutu školu.

Djeca su sa oduševljenjem slušala sve ono što su im vatrogasci pričali i predstavljali, a naši vartorgasci su se svesrdno potrudili da im približe ovu profesiju.

OŠ Gračanica dobar je primjer kako djeci ukazati na važnost svake profesije, jer možda baš današnje predavanje ovoj djeci ostane u takvom sjećanju da se u budućnosti  odluče baviti poslom vatrogasca.

Bez obzira na godišnje doba vatrogasci su uvijek spremni na sve izazove i upravo je to razlog zbog kojeg se iz dana u dan iznova dokazuje kako su upravo vatrogasci jedna od nezamjenjivih profesija u društvu, a jedna od osobina koja krasi svakog pripadnika bilo kojeg vatrogasnog društva, bilo javnog ili dobrovoljnog, jest nesebičnost i stavljanje tuđeg života ispred svog.

Stoga je ovo jedinstvena prilika da ovim herojima, koji i svoj praznik dočekuju radno, kažemo veliko hvala.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje