Početna aktuelnosti U petak održan radni sastanak Savjeta MZ Centar u proširenom sastavu

U petak održan radni sastanak Savjeta MZ Centar u proširenom sastavu

265
0
Podijeli

U prošli petak održan je radni sastanak Savjeta Mjesne zajednice Centar u proširenom sastavu.

Tom prilikom raspravljano je o nizu problema koji egzistiraju u samom središtu grada Živinica i čije je rješavanje imperativ kako bi građani živjeli u kvalitetnijem i sigurnijem okruženju.

Na sjednicu Savjeta Mjesne zajednice Centar bili su pozvani svi relevantni subjekti koji u svojoj nadležnosti imaju rješavanje svih pitanja i problema na području općine Živinice pa samim tim i na prostoru najveće mjesne zajednice u našoj lokalnoj zajednici.

Na sastanku su akcentirana najvažnija pitanja za funkcioniranje ukupnog života na prostoru Mjesne zajednice Centar.

Sastanku je prisustvovao i Predsjedavajući Općinskog vijeća Živinice Nail Jusić koji je u okviru svojih nadležnosti dao konkretne smjernice za rješavanje nekih od najvažnijih problema koji su kandidirani od građana i Savjeta Mjesne zajednice Centar.

Prisustvo Predsjedavajućeg Općinskog vijeća Živinice na sastanku Savjeta Mjesne zajednice Centar na fonu je njegove prakse da održava barem jednom mjesečno radne sastanke sa svim predsjednicima savjeta svih 26 mjesnih zajednica na području općine Živinice.

Za određene komunalne i infrastrukturne probleme koji muče prostor Mjesne zajednice Centar treba više vremena da bi se riješili a neki će biti adaktirani već nakon naredne sjednice Općinskog vijeća Živinice.

Ono što je najvažnije da je sada već ustaljena korisna praksa zajedničkog dogovaranja i djelovanja općinske vlasti i mjesnih zajednica na efikasnijem rješavanju svih pitanja i problema koji postoje u našoj lokalnoj zajednici što će u krajnjem doprinijeti komfornijem životu svih građana.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje