Početna aktuelnosti U ponedjeljak održan kolegij Gradskog vijeća Živinice

U ponedjeljak održan kolegij Gradskog vijeća Živinice

305
0
Podijeli

Kolegij Gradskog vijeća Živinice sazvan je kako bi se razmotrile i preispitale dvije teme,odnosno,odluke koje su usvojene na 24.redovnoj sjednici Gradskog vijeća Živinice.

Prva je bila Odluka o produženju radnog vremena za trgovine i ugostiteljske objekte na području grada Živinice.

Zahtjevi trgovaca i ugostitelja bili su da je potrebno produžiti radno vrijeme a,s druge strane,određeni broj građana negoduje zbog toga jer smatra da će biti narušen njihov mir i u “sitnim” noćnim satima.

Kolegij je zaključio da usvojena odluka bude na snazi a da se ugostitelji i trgovci drže pravila o komunalnom redu te da nadležne inspekcije prate rad ugostitelja i trgovaca kako ne bi radili van utvrđenih normi.

Druga odluka bila je Odluka o visini paušala vijećnika koja je digla veliku prašinu posljednjih dana,naročito na društvenim mrežama.

Nakon žučne rasprave na Kolegiju između članova Kolegija i Gradonačelnika,zbog,uglavnom,drugačije interpretacije visine prosječne neto plate u organima Uprave koja je bila osnovica za određivanje paušala, zaključeno je da će se ta odluka preispitati na narednoj 25.redovnoj sjednici Gradskog vijeća Živinice.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje