Početna aktuelnosti U toku prijave na 17. “Marš mira” Nezuk – Potočari

U toku prijave na 17. “Marš mira” Nezuk – Potočari

100
0
Podijeli

Uz komemoraciju 11. jula u Memorijalnom centru Potočari, ova druga po značaju manifestacija, ove godine neće imati ograničen broj posjetilaca. Svi koji 8. jula dođu u Nezuk, mogu učestvovati u pohodu dugom 110 kilometara. Kao i ranijih godina, učesnici će prvu noć prenoćiti u kampu Liplju kod Zvornika, a drugu u Mravincima, u bratunačkoj općini.

Svi oni koji su se odlučili da ove godinu učestvuju u „Maršu mira“ potrebno je da prođu temeljitu pripremu. Učesnici “Marša mira” dnevno pješače oko 30 kilometra i na određenim mjestima staza je izuzetno naporna, nepristupačna i zahtjeva solidnu fizičku spremnost učesnika. Stoga je važno odlučiti se i za adekvatnu obuću koja će vam olakšati put. Svi učesnici obavezni su da se pridržavaju kodeksa ponašanja  te da se i ove godine na dostojan način oda dužna počast Srebreničanima koji su na ovom putu izgubili život. Rok za prijavu na ovogodišnji “Marš mira” je do dana polaska.

Svi kampovi imat će potrebnu logističku podršku. U Liplju i Mravincima bit će održani historijski časovi gdje će preživjeli „Puta smrti“ govoriti o proboju do slobodne teritorije. Učesnici “Marša mira” nakon dolaska u Potočare imaju priliku i mogućnost da 11. jula prisustvuju komemoraciji, dženazi i ukopu žrtava genocida, pronađenih u nekoj od masovnih grobnica na lokalitetima koje su i sami prolazili u toku pješačenja.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti u Organizaciji ratnih vojnih invalida ili u prostorijama odbojkaškog kluba invalida Živinice te broj telefona 062/557-198.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje