Početna aktuelnosti U toku radovi na izgradnji Sebilj česme i fontane na Gradskom bulevaru...

U toku radovi na izgradnji Sebilj česme i fontane na Gradskom bulevaru u Živinicama

154
0
Podijeli

Grad Živinice je u posljednjih mjesec dana postao jedno veliko gradilište u okviru čega se realizuje veliki broj infrastrukturnih projekata. Uz zaista velik broj lokacija na području Grada Živinice obuhvaćenih radovima na izgradnji i modernizaciji našeg Grada, trenutno se radi i na izgradnji Sebilj česme i moderne fontane na Gradskom bulevaru, kao i prostorno uređenje samog bulevara.

U okviru izgradnje Sebilj česme i moderne fontane radi se i na rekonstrukciji Gradskog bulevara što je pokazatelj da se kontinuirano rade infrastrukturni projekti značajni za građane na ovom području.

Cilj projekta jeste implementacija strategije razvoja turizma, te uređenje Gradskog bulevara. Naime, radi se o projektu koji će građanima omogužiti ljepši i udobniji život, ali i u cjelosti dati bolju sliku o Živinicama kao Gradu.

Sebilj česma će osim osnovne namjene dostupnosti vode za piće biti i jedan posebni dekorativni simbol Grada. Prema riječima gradnačelnika Samira Kamenjakovića, Sebilj česma će osim koristi tokom vrućih, ljetnih dana, imati i kulturološki značaj, jer će biti i okupljalište građana, šetača, a i turista.
Sebilj česme su obično smještene na trgovima, i često su gradovi u kojima se nalaze upravo prepoznatljivi po njihovoj jedinstvenoj arhitekturi.

Gradonačelnik Samir Kamenjaković istakao je važnost ovih projekata za budućnost Grada Živinice, te naglasio kako će ovaj projekat unijeti efikasnost i pozitivno mišljenje o samom Gradu Živinice.

„Grad Živinice je postao jedno veliko gradilište, želimo poslati pozitivnu sliku izgradnje za cijelu Bosnu i Hercegovinu, jer želimo svaki kutak naše teritorije uljepšati za naše građane kako bi se oni ljepše osjećali. Cilj nam je Strategiju razvoja turizma koju je usvojilo Gradsko vijeće, u potpunosti implementirati, jer želimo kroz tu strategiju napraviti turističku destinaciju u Gradu Živinice. Kroz otvaranje Sebilja i savremene fontane želimo potpuno urediti i izmijeniti način i pogled na sam bulevar u našem Gradu, a to će biti i glavna polazna tačka u našem Gradu. Nastavit ćemo dalje sa radovima na izgradnji i uređenju jer je to najbolji način da se naši građani osjećaju ljepše, a to je i najbolji način da promovišemo naš Grad. Smatram da će ova destinacija biti najviše posjećena u Gradu Živinice.“, kazao je gradonačelnik Grada Živinice Samir Kamenjaković.

„Najbolja poruka i rezultat svega jeste realizacija projekata koji čine život građanima ljepšim i udobnijim. Realizujemo ono što smo usvojili na Gradskom vijeću a to je Strategija razvoja turizma u Gradu Živinice, i to je način kako poboljšati sliku Grada Živinice. U narednom periodu bit će još puno projekata na uređenju uže gradske zone i prigradskih naselja kako bi Grad dobio sliku onakvu kakvu zaslužuje, da bi bio poželjno mjesto za odmor a i destinacija ljudi koji dolaze u ovaj Grad.“, kazao je predsjedavajući Gradskog vijeća Najil Jusić.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje