Početna aktuelnosti U Živinicama održan seminar na temu “Trgovina ljudima – dječiji brakovi”

U Živinicama održan seminar na temu “Trgovina ljudima – dječiji brakovi”

89
0
Podijeli

Obilježavanjem 18. oktobra Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima, skreće se pažnja na ozbiljnost ovog društvenog problema i ukazuje na značaj i neophodnost preventivnog postupanja, podizanju svijesti cjelokupnog društva kroz funkcionalan sistem međusobne saradnje i koordinacije aktivnosti i visok nivo međusobnog povjerenja organa vlasti i nevladinih institucija u borbi protiv ove negativne društvene pojave.

Povodom Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima danas je u Maloj sali Gradskog vijeća Živinice održan prigodan Okrugli sto.

Tema ove sesije bila je „Trgovina ljudima – dječiji brakovi“ a uvodničar je bila Mirsada Bajramović, direktorica Udruženja “Zemlja djece” BiH.

Centar za socijalni rad Živinice  jedan je od organizatora današnjeg Okruglog stola na temu „Trgovina ljudima – dječiji brakovi“, a u seminaru su aktivno učestvovali predstavnici obrazovnih ustanova sa područja Živinica, predstavnik Policijske uprave Živinice, predstavnik Komisije za jednakopravnost spolova kao i predstavnik Gradske uprave Živinice.

“Potreban je odlučan, koordiniran napor i veće ulaganje uključenih aktera, ali i pojačana educiranost i uključenost lokalne zajednice i šire javnosti da kvalitetnije, spremnije i dugoročnije adresiramo ovaj za pojedinca i društvo, devastirajući problem” – zaključeno je na danas održanom Okruglom stolu na temu „Trgovina ljudima – dječiji brakovi“.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje