Početna aktuelnosti U Živinicama promovirana knjiga “Sirius” autorice Džane Hasić

U Živinicama promovirana knjiga “Sirius” autorice Džane Hasić

355
0
Podijeli

Sinoć je u  Velikoj sali Bosanskog kulturnog centra Živinice upriličena promocija knjige “Sirius” Džane Hasić.

Organizator promocije knjige bila je Izdavačka kuća “BMG Bosanska medijska grupa”.

Džana je učenice Srednje medicinske škole u Tuzli i ovo je njeno, drugo po redu, književno djelo.

Promocija knjige “Sirius” mlade autorice Džane Hasić počela je muzičkim tačkama u izvođenju Elme Hodžić, Adina Pepića,Lamije Ahmetović i Adne Dželepović.

Džanino novo književno djelo, drugo po redu, svojevrstan je nekrologij i homage dvjema osobama koje su joj puno značile u životu i njenim spisateljskim početcima.

Promotor knjige bio je Mehmed Pargan,osnivač Bosanke medijske grupe,  izrazio je birane riječi pohvale za autoricu Džanu Hasić i sjajan spisateljski talenat koji posjeduje.

Sinošnjoj promociji knjige “Sirius” Džane Hasić prisustvovao je izrazito veliki broj poklonika lijepe pisane riječi i značajan broj nosilaca društveno političkog života grada Živinice i Tuzlanskog kantona, što je sigurno dodatni pokazatelj mladoj umjetnici da je napisala vrijedno djelo i to joj je vjetar u leđa da na nastavi književnim stazama kojima je tako uspješno započela.

Na kraju veoma lijepe i zanimljive promocije mlada i talentovana spisateljica Džana Hasić dugo je pisala posvete na primjerke svoga djela “Sirius” svim ljubiteljima njenog književnog stila i izričaja, a ovaj izniman kulturni događaj završen je zajedničkim fotografisanjem.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje