Početna Uncategorized Učenici JU Gimnazija Živinice plasirali se na federalno takmičenje iz predmeta...

Učenici JU Gimnazija Živinice plasirali se na federalno takmičenje iz predmeta matematika i islamska vjeronauka

181
0
Podijeli

 

Učenici JU Gimnazija Živinice često bilježe dobre rezulatate na takmičenjima kako na lokalnom tako i na kantonalnom,federalnom ,ali i državnom nivou.

Zavidne rezulatate osvojili su učenici ove obrazovne ustanove i ovoga puta i to na kantonalnom takmičenju iz matematike i islamske vejronauke .

Tom prigodom danas je za te učenike i njihve mentore organizirano druženje .

Učenik drugog razreda Esmir Zoletić osvojio je 4 mjesto na kantonalnom takmičenju iz matematike pod mentorstvom profesora Edina Hamzića.

Mentor učenika i profesor u ovoj obrazovnoj ustanovi istakao je da su ovi rezulatati samo dokaz dobrog rada i znanja koje  učenici stiču u gimnaziji.

Učenik prvog razreda Dževad Zejčirović osvojio je drugo mjesto na kantonalno takmičenju za učenike srednjih škola iz matematike .Odabrao je da pohađa  opću gimnaziju u Živinicama iz razloga jer smatra da mu je ista dobra preduslov da se dovoljno usavršava te da postiže dobre rezulatate na takmičenjima iz širokog spektra oblasti koje se nude učenicima gimnazije.

Sakić Belma učenica je prvog razreda gimnazije u Živinicama .Na gradskom i regionalnom takmičenju iz islanske vjeronauke Belma je osvojila prvo mjesto.

Belma se nada istom rezulaatu i u nastavku takmičenja na federalnom nivou.

Sabina Kavgić

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje