Početna aktuelnosti Učenici Osnovne škole Dubrave prvi na Gradskom takmičenju iz odbojke

Učenici Osnovne škole Dubrave prvi na Gradskom takmičenju iz odbojke

467
0
Podijeli

Na jučerašnjem takmičenju u odbojci za muškarce učešće su uzele sljedeće osnovne škole: Prva i Druga osnovna škola Živinice, Osnovna škola Šerići, Osnovna škola Višća, Osnovna škola Gračanica, Osnovna škola Bašigovci i Osnovna škola Dubrave. Takmičarski dan u Gradskoj dvorani Živinice trajao je oko četiri sata, a najbolju odbojku prikazali su učenici Osnovne škole Dubrave koji su u finalnom susretu sa 2:0 u setovima savladali učenike iz Prve osnovne škole Živinice.

Osvajači prvog mjesta nisu krili oduševljenje zbog titule koju su ponijeli, ali i svojih predstava u svim utakmicama te željno očekuju kantonalno takmičenje.

Važno je istaći da su jučerašnjem takmičenju pristupili ljubitelji sporta i takmičenja, oni u kojima se nalazi sportski i takmičarski duh, ali i želja za druženjem, s obzirom da na području našeg grada ne egzistira klub koji okuplja ljubitelje odbojke za dječake.

Svi učenici ono što su prikazali naučili su u salama za fizički odgoj u svojim školama, ali bez obzira na manjak vremena za vježbanje zbog posvećenosti ostalim sportovima učesnici takmičenja u Gradskoj dvorani trudili su se da manjak taktičkog razumijevanja ovog sporta nadomjeste borbenošću, što su mnogi i uspjeli.

Takmičenje je proteklo u posebnom raspoloženju, takmičarskom duhu svih učesnika i u konačnici dobro ostvarenim rezultatima, ali i u dobrom druženju što je svakako primarni cilj ovakvih takmičenja.

Pred učenicima Osnovne škole Dubrave sada je zadatak da obave najbolje moguće pripreme kako bi predstavljali naš grad na kantonalnom takmičenju koje predstoji, a ostalim učesnicima koji se nisu uspjeli domoći prvog mjesta na takmičenju u odbojci da sa jučer stečenim iskustvom i vježbenjem u narednih godinu dana svoj rezultat poprave na sljedećem takmičenju.

Nakon mjeseca Ramazana održat će se Gradsko takmičenje iz atletike na stadionu Tušanj u Tuzli što će biti posljednje sportsko takmičenje u našem gradu u ovoj godini.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje