Početna aktuelnosti Udruženje mljekara TK organiziralo stručno savjetovanje u Živinicama

Udruženje mljekara TK organiziralo stručno savjetovanje u Živinicama

220
0
Podijeli

 

Sa velikim planovima Udruženje proizvođača mlijeka Tuzlanskog kantona, na čijem čelu je naš sugrađanin Eldin Glibanović, zakoračilo je u 2024. godinu.

Aktivnosti koje su planirane tokom cijele 2024. godine jesu edukacije poljoprivrednih proizvođača širom našeg kantona.

Jedno od tih stručnih savjetovanja poljoprivrednika održano je danas u našem gradu.

Predavanje je bilo upriličeno  na dvije teme, a predavači su bili dipl.ing. Dejan Reljić i dr. vet. Dragiša Jestrotić.

Edukacija za poljoprivrednike održana je u Velikoj sali Gradskog vijeća Živinice,zahvaljujući međusobnom razumijevanju i dobrim, partnerskim odnosima Gradske uprave i Gradskog vijeća Živinice i Udruženja proizvođača mlijeka Tuzlanskog kantona.

Značajan  broj poljoprivrednika zainteresiranih za edukaciju i korisno  druženje bio je prisutan na današnjem stručnom savjetovanju jer su ovo uvijek dobre prilike za razmjenu pozitivnih iskustva i dobrih praksi u uzgoju muznih grla i proizvodnji kvalitetnog mlijeka.

Na temu “Spremanje kabaste hrane za najbolje rezultate u govedarskoj proizvodnji” predavanje je održao dipl. Ing. Dejan Reljić, a predavanje na temu ”Dijagnostika i otklanjanje uzroka koji mogu dovesti do nastanka steriliteta” održao je dr. vet. Dragiša Jestrotić.

Agilno rukovodstvo Udruženja proizvođača mlijeka Tuzlanskog kantona na čijem je čelu vrijedni predsjednik Eldin Glibanović i sekretar, etablirani stručnjak iz oblasti poljoprivrede Suad Selimović, nastavit će i dalje kontinuirano poduzimati sve aktivnosti na educiranju poljoprivrednika kako bi se u buduće ostvarivali još bolji rezultati u ovoj životno važnoj oblasti ljudske egzistencije.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje