Početna aktuelnosti Udruženje proizvođača mlijeka TK organizuje edukaciju za poljoprivrednike

Udruženje proizvođača mlijeka TK organizuje edukaciju za poljoprivrednike

236
0
Podijeli

Sa velikim planovima Udruženje proizvođača mlijeka Tuzlanskog kantona na čijem čelu je naš sugrađanin Eldin Glibanović zakoračilo je u novu, 2024. godinu. Jedna od aktivnosti koja je planirana tokom cijele 2024. godine jeste edukacija poljoprivrednih proizvođača širom našeg kantona.

Prva realizirana edukacija odnosno stručno savjetovanje poljoprivrednika bit će održana u našem gradu. Predavanje će biti održano na dvije teme i to hranidba muznih grla i proizvodnja kukuruzne silaže.

Predavač na temu hranidba muznih grla bit će dipl.ing.agr. Jerko Petričušić, a o proizvodnji kukuruzne silaže govoriti će, također, dipl.ing.agr. Milan Ugrinić.

Edukacija za poljoprivrednike bit će održana u srijedu, 24. januara u Velikoj sali Gradskog vijeća Živinice sa početkom od 12:00 sati.

Iz Udruženja proizvođača mlijeka Tuzlanskog kantona pozivaju sve poljoprivrednike zainteresirane za edukaciju i druženje da prisustvuju predavanju jer je ovo prilika za razmjenu pozitivnog iskustva i dobrih praksi u ishrani muznih grla i proizvodnji kukuruzne silaže.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje