Početna aktuelnosti Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“: Kampanja “Borba za dan više”

Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“: Kampanja “Borba za dan više”

222
0
Podijeli

Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“ osnovano je u aprilu 2003. godine. Udruženje je od inicijalne ideje neformalne grupe roditelja i prijatelja djece oboljele od raka, izraslo u respektabilnu organizaciju koja broji preko 400 članova i koja je postala sinonim za borbu protiv raka kod djece u BiH. Djeci oboljeloj od raka i njihovim porodicama pružaju  smještaj, hranu i psihosocijalnu podršku; organiziraju godišnje rehabilitacione kampove i pomažu s nabavkom lijekova, medicinske opreme i tretmanima u inostranstvu; i kontinuirano unaprijeđuju usluge i aktivnosti kako bi adekvatnije odgovorili na izazove koje ova opaka bolest nosi sa sobom.

Ipak, smatraju da im najveći uspjeh počiva na zadržavanju fokusa pažnje na onom što je najbitnije, a to je jedan duboko ljudski, emotivan, prisan odnos prema djeci, njihovim roditeljima i porodicama, u najtežim momentima njihovih života. Nada za bolje sutra primarni je proizvod Udruženja Srce za djecu; sve što rade vodi isključivo tom cilju.

Udruženje je od oktobra 2003. godine član Internacionalne konfederacije udruženja roditelja djece oboljele od raka (CCI), najveće svjetske mreže udruženja koja se bore protiv dječijeg raka i koja broji 188 organizacija iz 96 zemalja sa 5 kontinenata.

Djeca oboljela od raka i njihove porodice se nerijetko osjećaju neshvaćenima, te kao da su ostali sami oči u oči sa najvećim neprijateljem.

Stoga Udruženje kroz razne kampanje pokušava ukazati na to koliko su bitni podrška, razumijevanje i pomoć svih dijelova društva u njihovoj borbi za život.

U aprilu pokreću kampanju “Borba za dan više”, a koja će trajati do 13. maja.

“Cilj kampanje je da probudimo svijest ljudi i podsjetimo ih na to koliko mogu biti važna karika u lancu podrške, koliko mogu doprinijeti svojim dobrim djelima i kako je važno da se u jednom trenutku svi okrenemo sebi i zavirimo duboko u svoju dušu te pronađemo dobrotu. Želimo podsjetiti naše društvo koliko je važno ostati čovjek, biti od pomoći drugima u najtežim vremenima i da je veliko svako naše najmanje dobro djelo”, poručili su iz Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka”.

Pratite kampanju Udruženja “Srce za djecu” na društvenim mrežama i saznajte kako i vi možete biti podrška djeci oboljeloj od raka i njihovim najmilijima te napravite dobro djelo koje će promijeniti živote djece oboljele od raka nabolje.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje