Početna aktuelnosti UG “Sumejja” organizovalo Bajramsko druženje sa porodicima šehida našeg grada

UG “Sumejja” organizovalo Bajramsko druženje sa porodicima šehida našeg grada

46
0
Podijeli

Udruženje građanki „Sumejja“ Živinice već duži niz godina nastoji svakog kurbanskog Bajrama organizovati učenje tehvida, ručak i podjelu prigodnih poklona roditeljima poginulih boraca našeg grada. Od 1994. godine kada su sebi dale zadatak da barem jednom u godini organizuju druženje koje će proteći u Bajramskoj atmosferi uz kahvu i ručak članice udruženja uspješno okupljaju sve porodice čiji su sinovi i kćeri dali svoje živote za slobodnu Bosnu i Hercegovinu.

Roditelji poginulih boraca našeg grada zahvalni su udruženju građanki „Sumejja“ na ulaganju napora da pokažu i dokažu da njihovi i naši heroji, sinovi i kćerke nisu zaboravljeni te da će im naš grad vječno biti zahvalan na njihovim herojskim činovima.

Udruženje građanki „Sumejja“ Živinice u protekloj godini zbog higijensko-epidemioloških mjera nisu željele rizikovati sa organizacijom Bajramskog druženja te su posjetile svaku porodicu šehida i družili se u njihovim domovima. Taj način druženja prema riječima naših sagovornika dao je potpuno novu dimenziju Bajramskog druženja što je članicama udruženja ostalo u sjećanju.

Udruženje „Sumejja“ Živinice i ovog Bajrama organizovanjem učenja tehvida za heroje našeg grada i Bajramskog druženja sa porodicama ispunilo je svoju misiju i viziju. Udruženje građanki „Sumejja“ Živinice ima za cilj njegovanje bošnjačke kulture i tradicije.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje