Početna aktuelnosti Ukinute gradske administartivne takse za privrednike prilikom osnivanja firmi

Ukinute gradske administartivne takse za privrednike prilikom osnivanja firmi

76
0
Podijeli

Na prijedlog gradonačelnika Samira Kamenjakovića na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Živinice ukinute su, te značanjno smanjene, određene gradske administrativne takse.

Naime, Grad Živinice želi poboljšati uslove i podržati svoje građane i privredne subjekte koji posluju na području Grada Živinice, privući nove investitore i poboljšati uslove za ulaganje u Živinice, te je građane oslobodio određenih gradskih administrativnih taksi koje je Grad Živinice direktno naplaćivao.

U dogovoru sa poslodavcima gradonačelnik Grada Živinice Samir Kamenjaković prihvatio je amandmane poslodavaca koji se tiču firmi i tim povodom preduzeo mjere iz oblasti privrede.

Prva od mjera olakšanja za građane iz oblasti privrede je da se prilikom osnivanja firmi, d.o.o. i obrta, građani oslobađaju od svih gradskih administrativnih taksi koje su potrebne za registraciju istih.

Također, još jedna od donešenih mjera je da su gradske administrativne takse za izdavanje i izmjenu rješenja za minimalno tehničke uslove u oblasti poduzetništva i obrta smanjene za 50%.

Grad Živinice se svrstava u jedan od rijetkih gradova koji su pokrenuli ovakav proces i oslobađanjem gradskih administrativnih taksi od naplate prilikom osnivanja firme d.o.o. i obrta, zaista je jedan veliki iskorak za naš Grad.

Gradonačelnik Kamenjaković je istakao da su ove donešene odluke samo neke od mjera za poboljšanje uslova života u Gradu Živinice i sprečavanju odlaska stanovništva iz države Bosne i Hercegovine u inostranstvo, te da će se i u narednim danima nastaviti na razvijanju ove strategije.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje