Početna aktuelnosti Uklanjanje izbornih plakata

Uklanjanje izbornih plakata

1048
0
Podijeli

 

Izborna kampanja predstavlja period od 30 dana prije dana održavanja izbora u kojem politički subjekt na zakonom utvrđen način upoznaju birače i javnost sa svojim programom i kandidatima za izbore. Izborna kampanja i izbori su iza nas, u predizbornoj kampanji svi politički subjekti su iskoristili mogućnost predstavljanja putam plakata, a koliko su se pridržavali odluke o komunalnom redu pitali smo glavnog inspektora Odsjeka za inspekcijske poslove općine Živinice.

Prema njegovim riječima ova kampanja bila je jedna od najmirnijih do sada, nije bilo ozbiljnih narušavanja Odluke o komunalnom redu i do današnjeg dana nisu izrečene sankcije.

Za područje Ribe JP Horizontala i JP VIK već su uklonili plakate sa bandjera dok je u toku dana vršeno i uklanjanje jumbo plakata.

Što se tiče ruralnog dijela za tu aktivnost zaduženi su politički subjekti koji su se oglašavali na taj način. Ukoliko ne uklone plakate izreći će im se zakonom predviđene sankcije prema prekršiocima po članu 184. kao i uklanjanje postavljenih plakata o trošku oglašivača što je regulisano članom 17.Odluke o komunalnom redu.

Novinarka/Merisa Mujčinović/

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje