Početna aktuelnosti Uništene betonske klupe u Mustinom zalivu

Uništene betonske klupe u Mustinom zalivu

192
0
Podijeli

U septembru 2021.godine UG SR “Mrena” Živinice uredili su obalu nadaleko poznatog Mustinog zaliva.
Uređen je i nasut prilaz odnosno staza, zatim postavljene betonske cijevi za odlaganje otpada te betonske klupe za ribolovce.
Velika finansijska sredstva su uložena da se ovom mjestu vrati prijašnji sjaj i omogući bolji ambijent za bavljenje ribolovom.
Nažalost, sve ono što se uradi u našoj zemlji kad tad bude meta vandalima.

Klupe koje su postavljene nisu dočekale proljeće, pojedinac ili grupa njih totalno je uništila postavljene stolove i stolice.
Odmah po dojavi da se desio vandalski čin poduzete su mjere da pronađu počinioci.


Udruženje građana sportskih ribolovaca „Mrena“ Živinice već godinama važi za udruženje koje u velikoj mjeri doprinosi razvoju turizma u našem gradu, uređenju okoliša, ali i podizanju ekološke svijesti kod građana koji se nemarno odnose prema prirodi i prirodnim bogatstvima.
Jedan od građana MZ Priluk dao je pristup svojoj zemlji kako bi se uredila staza za prilaz Mustinom zalivu s druge strane.


Dok jedni čine sve da očuvaju prirodu i stvore ambijent koji će odgovarati za sve građane koji vole prirodu drugi nastoje da sve što se uradi vrlo brzo unište.

Nažalost, kao društvo još uvijek nismo dostigli kolektivnu ekološku svijest, da onim što uništavamo ne činimo zlo drugom nego prije svega sebi i budućim generacijama.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje