Početna aktuelnosti Uplata kurbana putem OO “Merhamet” Živinice

Uplata kurbana putem OO “Merhamet” Živinice

495
0
Podijeli

Merhamet Živinice i za ovaj Kurban bajram učestvuje u akciji uplate kurbana.

Zahvaljujući ovoj akciji, „Merhamet“ obezbjeđuje meso za svojih 45 javnih kuhinja i njihovih punktova na cijeloj teritoriji BiH.

Uplate Kurbana mogu se izvršiti do 27.juna u prostorijama Osnovnog odbora Merhameta Živinice zgrada Memi Ali iza porezne uprave svakim radnim danom od 8 do 14 sati.

U okviru akcije  „BOSANSKI KURBAN“, „Merhamet“ će nabavljati domaće kurbane od naših poljoprivrednih proizvođača i povratnika.

Na ovaj način, obezbjeđuje se meso za “Merhametove” javne kuhinje u kojima se svakodnevno hrani 8.000 socijalno ugroženih građana BiH.

Donacije za nabavku domaćih kurbana i kurbana iz Meke i Australije se primaju u svim regionalnim i osnovnim odborima „Merhameta“ širom Bosne i Hercegovine te u sjedištu Društva u Sarajevu.

Klanje kurbana se obavlja u Meki i Australiji, u skladu sa islamskim principima.

Pored uplate kurbana  u Merhametu Živinice, u Dubravama u hladnjači građani će moći donijeti kurbansko meso koje doniraju narodnoj kuhinji.

Ukoliko želite meso donirati narodnoj kuhinji Imaret Tuzla u danima bajrama možete kontaktirati OO Merhamet Živinice na broj telefona 062 557 198.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje