Početna aktuelnosti Uposlenici RTV TK u sklopu programa obilježavanja 30 godina rada i djelovanja...

Uposlenici RTV TK u sklopu programa obilježavanja 30 godina rada i djelovanja posjetili Živinice

489
0
Podijeli

Odavanje počasti i očuvanje sjećanja na lik i djelo uposlenika koji su bili dio kolektiva Javne ustanove radio-televizija Tuzlanskog kantona dio je programa sa kojim ova kantonalna televizija obilježava 30. godina svoga rada i djelovanja. Dio kolektiva televizije Tuzlanskog kantona danas je posjetio i naš grad, a cvijeće su položili pred spomen pločama prerano preminulih Midhata Zulića i Vlatka Ćupurdije.

Vlatko, Midhat kao i Edin Nišić bili su vrsni znalci. Pravi profesionalci i majstori u svom djelovanju. Bili su dio početka rada i naše medijske kuće kao i televizije Tuzlanskog kantona. Bili su poznati po znanju kojega su nesebično širili te su pomagali drugima. Sa puno elana i entuzijazma pristupali su svakom zadataku i projektu. Bili su primjer i po radu i po znanju. Prepreke poznavali nisu. Pored svega nabrojanog zajedničko im je da su na bolji svijet preselili u ranim pedesetim godinama, a iza sebe su ostavili djela u koja su utkali svoja znanja, svoju dušu, svoj identitet i u konačnici sebe i po tome se pamte i pamtit će se još.

Uposlenici radio-televizije Tuzlanskog kantona prilikom posjete našem gradu, posjetili su i dom našeg kolege, istaknutog novinara Jasminka Razića. Jasminko je trenutno na bolovanju nakon teške povrede i operativnog zahvata kojeg je imao sredinom mjeseca januara. Naš kolega Jasminko Razić također bio je dio tadašnjeg TV okruga Tuzla i svojim radom te zalaganjem pomogao je u izgradnji temelja danas uspješne medijske kuće. Jasminko Razić je 31. godinu svoga života poklonio našoj medijskoj kući gdje je od svojih prvih radnih dana pa do danas uzoran primjer svima nama koji smo postali dio televizije Živinice. Jasminku želimo brz oporavak.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje