Početna aktuelnosti Upriličena premijera predstave “Novogodišnja tv emisija”

Upriličena premijera predstave “Novogodišnja tv emisija”

870
0
Podijeli

BKC Živinice veliku je pažnju u ovog godini poklonio djeci, tokom cijele godine smjenjivali su se sadržaji koji su djeci približili pozorište.

Projekte su zajednički organizirali Gradsko pozorište i BKC.

Projekat koji je zaokružio ovu godinu je „ Novogodišnja TV emisija“ čija premijera je upriličena sinoć.

Riječ je o interaktivnoj i edukativnoj predstavi za djecu, koja kroz zabavu, igru i pjesmu ispraća staru, a dočekuje Novu godinu.

Puna sala BKC još jednom je pokazala da su roditelji itekako spremni da svoju djecu nauče da posjećuju pozorište a djeca su bila oduševljena, jer su imali priliku komunicirati sa glumcima.

Režiju i adaptaciju teksta „Novogodišnje Tv emisije“ potpisuje Emir Ibrahimović.

U predstavi Igraju Adila Alić, Adi Glavinić, Elmir Krivalić i Emir Ibrahimović za scenografiju i kostime bio je zadužen  Suad Avdagić.

Djeca su uživala u predstavi i sa nestrpljenjem čekala dolazak Djeda mraza, a Djed mraz je bio sretan što je stigao u BiH i što se može družiti sa djecom.

Živinički glumci još jednom su pokazali da su zaista profesionalci u svom poslu, predstava je izazvala oduševljenje kako mališana tako i roditelja.

Možemo biti ponosni što imamo mlade ljude koji imaju umjetnički talenat koji koriste na pravi način i u kojem možemo uživati svi.

U vrlo kratkom vremenu iz radionice Gradskog pozorišta izašle su dvije predstave koje su obradovale najmlađe, a djeca se sigurno sa najiskrenijim oduševljenjem i osmijehom znaju zahvaliti za sav trud i rad ljudi koji su angažirani na predstavi.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje