Početna aktuelnosti Uskoro bratimljenje Živinica i Bara u Crnoj Gori

Uskoro bratimljenje Živinica i Bara u Crnoj Gori

289
0
Podijeli

Gradsko vijeće Živinice ovih dana će da uspostavi saradnju odnosno bratimljenje sagradom Barom u Crnoj Gori.

Bratimljenje otvara mogućnosti razmjene mišljenja i iskustava, uključuje bogat spektar tema: od kulture, sporta, turizma, nauke, zdravstva, edukacije, do zaštite životne sredine.

Uobičajene aktivnosti uspostavljanja ovakve saradnje-bratimljenja su organizovanje susreta, zajedničke kulturne i sportske aktivnosti, povezivanje preduzetnika, nevladinih organizacija, obrazovnih i drugih institucija kao i zajedničko učestvovanje u nekim projektima.

Fokus će sigurno biti stavljen na razvoj turizma u našem Gradu i preuzimanje iskustava koja Opština Bar već primjenjuje.

Delegacija Gradskog vijeća gradonačelnika, predstavnika udruženja poslodavaca, poslovnih subjekata, predstavnika sportskih kolektiva KUD-a te neki od direktora JU i JP za Bar putuje u srijedu 18.09.2019.godine.

U sklopu posjete bit će upriličen i sastanak sa predstavnicima vjerskog života u Opštini Bar a bit će održan i sastanak privrednika Grada Živinice sa privrednicima Drača u Albaniji.

Ne sumnjamo da će naša delegacija Grad živinice predstaviti u najboljem svjetlu te otvoriti vrata saradnje u svim segmentima života.

Merisa Mujčinović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje