Početna aktuelnosti Uskoro mladi živinički bokseri nastupaju na Europskom prvenstvu

Uskoro mladi živinički bokseri nastupaju na Europskom prvenstvu

158
0
Podijeli

Bokseri Bokserskog kluba Živinice prvi javni zvanični nastup imali su na Ratnoj olimpijadi u oktobru 1993. godine.
Od tada pa do danas, punih 30 godina, ovaj sportski kolektiv nizao je uspjehe i promovirao veliki broj dobrih boksera koji su u Živinice donijeli pregršt pehara i medalja.
Prije mjesec i po dana Gradonačelnik Živinica Began Muhić, u svom kabinetu, primio prve ljude Bokserskog kluba Živinice kao i mlade talentovane bokserske nade koje će ovog ljeta nastupiti na Europskom prvenstvu u Rumuniji i Sloveniji.
Približio se datum pomenutih takmičenja i reporterska ekipa Televizije Živinice zabilježila je danas jedan od mnogobrojnih pripremnih treninga pulena Ramiza Aljića.
Iako su ekstremne vrućine i time opterećenje boksera još veće, živinički mladi bokserski talenti ne posustaju već vrijedno podnose i odrađuju sve zadatke koje pred njih postave treneri Mirza i Ramiz Aljić.
Motiv je ogroman da se u što boljem svjetlu prezentira rad Bokserskog kluba Živinice i afirmira naš grad i naša domovina.
Skromni na riječima ali vrlo spremni i spretni na djelu, živinički mladi bokseri Amar Nišić i Adnan Murselović puni su entuzijazma i pozitivnih očekivanja od nastupa na najvećim europskim smotrama boksa koje će se desiti u narednim danima.
Vrijednim trenerima i nadarenim mladim bokserima Bokserskog kluba Živinice sada je potrebna svakovrsna podrška, prije svega finansijska, kako bi mogli otići na prvenstva i priuštiti sebi bar minimalne uslove za putovanje i boravak, te kako bi što spremnije i uspješnije predstavljali svoje Živinice i svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje