Početna aktuelnosti Uskoro počinje izgradnja džamije u MZ Podgajevi

Uskoro počinje izgradnja džamije u MZ Podgajevi

1118
0
Podijeli

U MZ Podgajevi jučer je održan sastanak na kojem su iznesene informacije o početku izgradnje džamije u ovoj MZ na prostoru stare škole.

Krajem 2017.godine pokrenuta je inicijativa o izgradnju vjerskog objekta na ovom prostoru kaže predsjednik Savjeta MZ Podgajevi Ćazim Tulumović.

Prije deset dana počeli su radovi na uređenju prostora gdje će biti izgrađena džamija.

Pored objekta džamije izvršit će se i sanacija krova ambulante sa dograđivanja prostorija koje će koristiti mjesna zajednica i koje će služiti za smještaj imama u Podgajevima kaže Tulumović.

On ističe da je inicijativa za gradnju vjerskog objekta naišla na podršku svih građana.

Podršku za izgradnju džamije pružilo je izvršna i predstavnička vlast grada Živinice, MIZ, Vlada TK, OŠ Đurđevik te predstavnici Pravoslavne crkve.

MZ Podgajevi podjeljena je na dva džemata, Džebari i Djedino, rijeka Gostelja dijeli ta dva džemata, tu spadaju sva sela od Jelaha do Džebara ističe Tulumović.

Medžlis IZ Živinice od početka je uključen u pokretanje realizacije izgradnje džamije na području jedine MZ u gradu Živinice koja do sada nije imala vjerski objekat.

Na jučer održanom radno- konsultativnom sastanaku svih institucija uključenih u projekat izgradnje džamije u Podgajevima  dogovoreni su dalji koraci i intenzitet izvođenja radova kako bi mještani ovog kraja u što kraćem roku dobili vjerski objekat na koji duži vremenski period s nestrpljenjem čekaju.

Merisa Mujčinović Husić

Podijeli
Prethodni članak
Sljedeći članakPostavljeni ležeći policajci

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje