Početna aktuelnosti Uskoro počinje izgradnja kružnog toka kod Prve osnovne škole u Živinicama!

Uskoro počinje izgradnja kružnog toka kod Prve osnovne škole u Živinicama!

1161
0
Podijeli

Na raskrsnici kod Prve Osnovne škole Živinice danas je počelo rušenje objekta koji je predstavljao smetnju za izgradnju kružnog toka na spomenutoj lokaciji.

Konačno su u ovom dijelu riješeni imovinsko-pravni problemi sa dva privatna vlasnika i Prvom OŠ, tako da su stvoreni uslovi za rušenje objekta i pripremu za dalje izvođenje radova.

Nakon što se izvrše promjene regulacionog plana i izda građevinska dozvola, Direkcija cesta TK uvest će izvođače radova u posao izgradnje kružnog toka, koji će olakšati ulazak u grad sa zapadnog dijela općine Živinice.

Raskrsnica kod Prve osnovne škole je živinička saobraćajna rak rana i korekcije koje su nedavno urađene nisu doprinijele kvalitetnijem, sigurnijem i bržem saobraćanju.

U ovoj godini Direkcija cesta TK izdvojila je sredstva za riješavanje zagušenja saobraćaja na ovom lokalitetu  u iznosu od 168 hiljada KM.

Kružni tokovi su najsigurnijes aobraćajno  rješenje kad je u pitanju presijecanje saobraćajnih tokova zato što tu ne može doći do tragičnih nesreća i teško dolazi do nesreća u kojima ima ozlijeđenih, ističu stručnjaci.

Kad je u pitanju propusna moć, kružni tokovi imaju prednost u odnosu na semaforizirana raskršća, pogotovo u špicama i ako su dobro dimenzionirana. Kružni tok bit će odlično riješenje za raskrsnicu kod Prve OŠ Živinice na koje se već duži niz godina čeka.

Direkcije regionalnih cesta TK ove godine u puteve općine Živinice ulaže 7 miliona KM ističe direktor Delibajrić, a u pitanju je izgradnja ili rekonstrukcija nekoliko važnih putnih dionica.

Novinarka/Merisa Mujčinović/

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje