Početna aktuelnosti Uskoro realizacija projekta rekonstrukcije puta u MZ Zelenika

Uskoro realizacija projekta rekonstrukcije puta u MZ Zelenika

594
0
Podijeli

Rekonstrukcija regionalne ceste R-455A koja prolazi kroz naseljeno mjesto Zelenika, projekat je koji je Direkcija cesta TK-a planirala Programom rada za proteklu godinu da realizuje na području grada Živinice. Međutim, zbog određenih problema na terenu realizacija projekta je na neko vrijeme odgođena. Nakon niza sastanaka Gradske uprave s predstavnicima Direkcije i Vlade Tk, na posljednjem sastanku koji je održan u junu dogovoreno je da će Direkcija cesta raditi spomenutu dionicu puta isključivo po projektnoj dokumentaciji. Gradska uprava užurbano je radila svoj dio administrativnog posla kako bi se sve prepreke riješile. Upravo danas na sastanku kojem su prisustvovali gradonačelnik Samir Kamenjaković, direktor javne ustanove direkcija cesta TK Zijad Omerčić te predstavnici mjesne zajednice Zelenika dogovoreni su posljednji detalji prije pristupanja realizaciji projekta.

Na današnjem sastanku dogovoreno je za će izvođač radova na terenu sa aktivnostima započeti čim to vremenski uslovi budu dozvolili. Vrijednost radova na 1200m dugoj dionici puta iznosiz će 900.000 KM.

Pored projekta u mjesnoj zajednici Zelenika gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković danas je sa direktorom direkcije cesta Tuzlanskog kantona razgovarao o još nekoliko poduhvata koji će se u zajedničkoj saradnji riješiti u narednom periodu.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje