Početna aktuelnosti Uspješna akcija darivanja krvi u caffe baru “Pub 80′”

Uspješna akcija darivanja krvi u caffe baru “Pub 80′”

101
0
Podijeli

Kako bi se osigurala kvalitetna, sigurna i dostupna krv za pacijente kojima je to potrebno mladi iz Crvenog križa grada Živinice danas su organizovali akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Akcija je održana u caffe baru „PUB 80’“ koji posjećuje veliki broj mladihnašeg grada, zbog toga je ova lokacija poznata kao mjesto koje iz godine u godinu promoviše mlade koji po prvi put doniraju krv.

Sada već tradicionalno duži niz godina „Pub 80’“ organizuje akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Iz „Puba 80’“ su dodali da se raduju ponovnoj saradnji sa Crvenim križom grada Živinice, te su iskazali nadu da više neće biti ograničenja da organizuju ovakve i slične akcije.

Bila je ovo prilika da se još jednom podigne svijest o redovnom darivanju krvi  pred 14. jun – Svjetski dan darivatelja krvi. Zbog pandemije koronavirusa rezerve krvi na Univerzitetsko kliničkom centru Tuzla su minimalne stoga je ovaj period važan da doniranjem krvi pomognemo sugrađanima koji su u nevolji.  Darivanjem krvi darujemo život, a krv može dati svaka zdrava osoba između 18 i 65 godina

Transfuzija krvi i krvnih sastojaka svake godine spašava milione života, ovaj postupak ima važnu ulogu u očuvanju života, pomaže pacijentima koji pate od stanja koja ugrožavaju život da žive duže i kvalitetnije te svakodnevno predstavlja podršku kompleksnim hirurškim i medicinskim zahtjevima.

Za sve dobrovoljne darivatelje tečnosti koja život znači caffe bar „Pub 80’“ organizovao je zakusku kao nagradu za učinjeno dobro djelo.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje