Početna aktuelnosti Utopljavanje objekta Druge OŠ Živinice

Utopljavanje objekta Druge OŠ Živinice

1451
0
Podijeli

Druga OŠ Živinice,kao samostalna osmogodišnja škola ,osnovana je Odlukom Skupštine opštine Živinice od 30.07.1993.god.Do 1993.god. škola je radila pod nazivom Osnovna škola“Midhat Haćam-Aćim“.Odlukom Presjedništva Skupštine opštine Živinice od 10.07.1993.god.,škola se transformiše u Javnu ustanovu i mijenja svoj naziv u Drugu Osnovnu školu Živinice. Školsko područje  obuhvata u cjelosti mjesne zajednice Rudar,Litve,te dijelove mjesnih zajdenica Centar i oskova. Mnogo je generacija izašlo iz ove obrazovne ustanove a mnogi će tek doći, stoga se uprava škole angažovala da poboljša uslove rada. Trenutno je u toku realizacija projekta utopljavanja objekta škole, koji se finansira preko nadležnog Federalnog ministarstva, koje je za ove namjene izdvojilo 50.000KM.

Uprava JU Druga osnovna škola Živinice iskoristila je ljetni raspust kako bi školske prostorije preuredili i riješili probleme sa kojima se i oni i učenici susreću već dugi niz godina.

Postavljena nova stolarija, nova peć za grijanje, te uređen. Ono što je ostalo nezavršeno jeste fiskulturna sala.

Učenici druge osnovne škole njih 820 koji su raspoređeni u 36 odjeljenja očekuju da će u što skorije vrijeme pored toplih prostorija imati i fiskulturnu salu adekvatno uređenu, kako bi nastavili sa časovima ali i ostalim sportskim aktivnostima.

Novinarka/ Merisa Mujčinović/

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje