Početna aktuelnosti Vandalski čin na Spomen obilježju u Lugu

Vandalski čin na Spomen obilježju u Lugu

267
0
Podijeli

Po drugi puta se u  Spomen parku HVO Živinički Sokolovi u Lugu desio vandalski čin, gdje su nepoznati počinioci skranvili prostor koji čuva uspomenu na najbolje sinove i kćeri Grada Živinice, koji su braneći rodnu grudu položili svoje živote.

Sa subote na nedjelju vandali su oštetili  kapiju , stubovi od ograde, razbacali klupe i kantu za smeće.

Slučaj su prijavili predstavnici Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata HVo živinički sokolovi, a na lice mjesta su izašli službenici PS Živinice.

Kako bi zaštitili ovo Spomen obilježje od razaranja neodgovornih pojedinaca, u narednom periodu će biti urađen video nadzor, kaže predsjednik UDVDR HVO Živinički sokolovi Drago Jakić.

Čuvajmo naše svetinje, čuvajmo uspomenu na najbolje sinove i kćeri koji nisu žalili dati ono najvrednije kako bi sačuvali slobodu koju mi danas uživamo.

Spomen obilježje u Lugu  izgrađeno je 1996.godine i čuva uspomenu na borce bojne Živinički sokolovi iz 115. brigade HVO, koji su spremno stali u odbranu kućnog praga. Zato je vrlo važno da se pronađu počinioci i adekvatno kazne kako se ovakav čin vandalizma na ovom spomen obilježju više nikada ne bi desio.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje