Početna aktuelnosti “Vareš i vareški kraj kroz stoljeća” predstavljen živiničkoj publici

“Vareš i vareški kraj kroz stoljeća” predstavljen živiničkoj publici

136
0
Podijeli

Predstavljanje nakladničke djelatnosti Hrvatskog kulturnog društva Napredak Vareš, monografije „Vareš i vareški kraj kroz stoljeća“ i drugih književnih djela, te posjetom načelnika općine Vareš, Hrvatsko kulturno društvo Napredak podružnica Živinice sada već u kontinuitetu od obnavljanja svog rada promoviše kulturno-historijske vrijednosti u našem gradu. Jedna u nizu aktivnosti je predstavljanje Vareša živiničkoj publici kao i brojnih znamenitosti ovog kraja kroz tekst i sliku.

Prisutnima su se obratili: autor monografije „Vareš i Vareški kraj kroz stoljeća“ Željko Ivanković i urednik fotografije u knjizi Mladenko Marijanović. Fotomonografija, kako sugeriše i sam naslov, ilustruje ukupnu historiju vareških prostora ne samo od vremena postanka imena Vareš i ne samo u današnjim granicama općine Vareš.

Promociji „Vareša i vareškog kraja kroz stoljaća“ prisustvovao je i načelnik općine Vareš Zdravko Marošević koji nije krio zadovoljstvo posjetom našem gradu kao i nastavku saradnje sa Hrvatskim kulturnim društvom Napredak podružnica Živinice.
Raskošno opremljena monografija posvećena Varešu i vareškom kraju, osim što je tekstualno-slikovni hod kroz stoljeća je i knjiga spomenik, najljepša čitanka namijenjena svima koji vole Vareš i njegove ljude, a najviše onima koji će ga tek zavoljeti.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje