Početna aktuelnosti VEČER KURANA – DžEMAT GORNJE DUBRAVE 30.12.2018.

VEČER KURANA – DžEMAT GORNJE DUBRAVE 30.12.2018.

2168
0
Podijeli

U organizaciji džemata Gornje Dubrave, pod pokroviteljstvom medžlisa islamske zajednice Živinice održana je večer Kurana u centralnoj džamiji u Gornjim  Dubravama. Večeri Kurana prisustvovali su pored velikog broja džematlija i uvaženi gosti,  hafiz  Omer  Zulić, Azaudin Sakić, Muamer Kamerić, Mumin Mumić i gost predavač hafiz Ammar  ef. Bašić.  Na ovoj večeri Kurana ilahije i kaside izvodili su hor Bir Bošnjak i specijalni gost Bilal Zukan.

Na samom početku večeri Kurana proučena je fatiha i odata počast svim našim šehidima.

U ime domaćina prisutnima se na samom početku obratio Amir  ef.Sakić, koji je zaželio dobrodošlicu svim prisutnim i zahvalio se svima koji su na bilo koji način učestvovali u organizaciji večeri Kurana.

Ispred medžlisa islamske zajednice Živinice u ime glavnog imama Sedina ef.Karića, obratio se Samir ef.Krbuljić, koji je istakao važnost i značaj ovakvih svečanosti.

Gost predavač na večeri Kurana bio je  hafiz Ammar  Bašić koji je u svom prigodnom obraćanju govorio o blagodatima koje nam Allah spušta kroz Kuran te o važnosti njegovih poruka. Nama je Kuran dostavljen preko  Muhammeda s.a.v.s., te kada bi srca istinski zavoljela Muhammeda s.a.v.s., nebi nikada hladnoća i tuga ušla u naše živote.  Hafiz Bašić je naglasio i važnost u kakvom se društvu nalazimo, te o uticaju društva na nas same i naše ponašanje i djelovanje.

Osim učenja Kur’ana program je upotpunjen izvedbama ilahija i kasida koje je izvodio hor Bir Bošnjak i Bilal Zukan. Na kraju večeri  kurana Ševal ef Kadrić uručio je zlatnu plaketu za Jusufa Musića koji je 50 godina hizmećar džamije. Kako je rekao Ševal ef.Kadrić, Jusuf Musić je proveo 50 godina u džamiji, uz džamiju i oko džamije. Plaketu je primio njegov unuk.

 

Nihad Kovačević

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje