Početna aktuelnosti Veličanstven maturalni defile Prve osnovne škole Živinice

Veličanstven maturalni defile Prve osnovne škole Živinice

558
0
Podijeli

Ulicama našeg grada, danas u predvečernjim satima, prošetali su se maturanti Prve osnovne škole Živinice.

Revija mladosti, ljepote, dobrih mladih osoba, naše sadašnjosti i naše budućnosti, prodefilirala je od Prve osnovne škole do Bosanskog kulturnog centra Živinice, a zatim svoju maturalnu zabavu nastavila u živiničkom hotelu President.

Defile kroz Živinice pratili su roditelji, sestre, braća, nene, bake, dede i ostala rodbina naših maturanata, a u očima im se kroz suze radosnice mogao vidjeti ponos, ljubav, briga, sreća.

Direktor Prve osnovne škole Živinice Avdo Memić o svojim maturantima je kazao:

“Bila je to veoma dobra generacija naših učenika, koja je postigla značajne rezultate u nastavi, ali i na mnogim takmičenjima iz raznih nastavnih predmeta, sporta, kulture i drugih oblasti”.

Maturanti su imali pomiješane osjećaje, sreće što su uspješno završili osnovnu fazu svoje životne naobrazbe ali i tuge što se rastaju sa društvom koje su brižno gajili devet godina i sa kojim su proveli i podijelili sve lijepe i ponekad loše ternutke.

“Svima nam je žao što se rastajemo, ali ostaju lijepe uspomene, a vrijeme ide dalje i svako od nas ide za svojom sudbinom.” – zajednička je poruka maturanata Prve osnovne škole Živinice, generacije 2023./2024. godina.

Jasminko Razić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje