Početna aktuelnosti Veličanstveno obilježavanje Dana šehida u Živinicama

Veličanstveno obilježavanje Dana šehida u Živinicama

371
0
Podijeli

Gradu Živinice nedavno je pripala čast da bude domaćin i organizator Centralne manifestacije obilježavanja Dana šehida Bosne i Hercegovine.

Odmah je formiran Organizacioni odbor koji je predvodio Predsjedavajući Gradskog vijeća Živinice Nail Jusić i za nekoliko dana obavljene su sve potrebne radnje i pripreme kako bi Živinice bile spremne za jedan tako važan događaj.

Danas se cijela bh javnost,putem velikog broja medija, mogla uvjeriti da je sve proteklo na vrhunskom nivou i da je manifestiran veliki pijetet prema šehidima naše domovine na jedan veoma dostojanstven način.

Prvo je upriličen defile kroz grad velikog broja učesnika iz svih dijelova naše zemlje i isti su bili pozdravljeni od velikog broja građana Živinica koji su sa ponosom i divljenjem gledali smotru zastava slavnih ratnih jedinica Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Potom je u parku Bosanskih branilaca odata dužna pošta svim šehidima i poginulim borcima Živinica i narodnom heroju Nesibu Malkiću.

Na kraju,u Velikoj sali Bosanskog kulturnog centra Živinice održana je prigodna akademija uz prisustvo velikog broja uglednih zvanica iz društveno-političkog i vjerskog života Bosne i Hercegovine i oko hiljadu učesnika Centralne manifestacije obilježavanja Dana šehida Bosne i Hercegovine.

Jasminko Razić

Podijeli
Prethodni članakINFO BLOK 05.06.2019.
Sljedeći članakINFO BLOK 06.06.2019.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje