Početna aktuelnosti World Vision BiH i najveći trgovački lanac Bingo poklonili 1000 paketića djeci...

World Vision BiH i najveći trgovački lanac Bingo poklonili 1000 paketića djeci širom BiH

1047
0
Podijeli

U susret praznicima, ovog decembra, nevladina organizacija World Vision BiH i  trgovački lanac Bingo poklonili su1000 paketića najranjivijoj djeci u BiH.  Kao i prethodne godine, kupci su kupovinom paketića u Bingu direktno donirali za najranjiviju djecu i tako doprinijeli kampanji.

Kampanja 1000 poklona, 1000 dobrih djelazavršena je 24. decembra 2019. godine, tokom koje je 1000 djece u 12 zajednica prisustvovovalo interaktivnom igrokazu na temu suosjećanja i istinskog značaja darivanja.

Djeca su tokom aktivnosti donijela po jednu dobru novogodišnju odluku, te Djeda Mrazu obećala da će učiniti jedno dobro djelo ili malu uslugu za osobu koju najviše vole ili kome smatraju da je potrebno. Na taj način, djeca su dobila priliku da, malom gestom, pomognu nekome u svojoj okolini i na taj način pokažu da postoji mnogo vrsta darivanja.

Tokom aktivnosti, djeca su donijela brojne odluke, od kojih su mnoge vezane za vlastito ponašanje i želju da se izvine prijateljima za grube riječi, da se ne ljute na prijatelje i roditelje za svaku sitnicu i da prestanu smišljati uvredljive šale. Veliki broj odluka odnosi se na pomoć roditeljima i starateljima u i oko kuće, kao što je pospremanje nereda, slaganje drva u zimskom periodu i pomoć braći i sestrama oko kućanskih poslova. Osim toga, djeca su donijela odluke vezane za odnos prema prirodi i životinjama, kao što je sadnja drveća i hranjenje životinja tokom zime.

Cilj podjele paketića je najranjivijoj djeci u BiH pokloniti jedan poseban dan i učiniti da njihovi praznici budu jednako radosni kao i praznici njihovih imućnijih vršnjaka, te im pružiti priliku da i oni, svojom malom gestom, usreće nekoga koga vole.

World Vision i Bingo zahvaljuju kupcima na učešću, koji su prepoznali važnost i drugu godinu zaredom, podržali ovu društveno korisnu aktivnost, te zajedničkim snagama napravili nezaboravne dane za 1.000 ugrožene djece, u općinamaširom BiH.

Tatjana Paunoski

Rukovodilac službe marketinga

Bingo d.o.o. Tuzla

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje