Početna aktuelnosti YEP inkubator poslovnih ideja-šansa za mlade Živinica

YEP inkubator poslovnih ideja-šansa za mlade Živinica

862
0
Podijeli

Danas je u Velikoj sali Općinskog vijeća Živinice organizirano javno predstavljanje poslovnih poduhvata koje su razvijali mladi poduzetnici sa područja općine Živinice,u posljednja tri mjeseca,kroz YEP inkubator poslovnih ideja.

Projekat zapošljavanja mladih (YEP) podržan je od Vlade Švicarske i općine Živinice.

Prošle godine,pomenute strane potpisale su Ugovor o saradnji  na realizaciji YEP inkubatora poslovnih ideja na području općine Živinice.

Kao rezultat saradnje općine Živinice i Vlade Švicarske,u periodu februar-juni,proveden je intenzivan program podrške unaprjeđenja poduzetničkih vještina za 22 polaznika i razvoj poslovnih modela te izradu potpunih biznis planova.

Danas je predstavljeno  devet poslovnih ideja iz različitih oblasti.

Na današnjoj prezentaciji bio je prisutan i profesor doktor Bahrija Umihanić u svojstvu ocjenjivača kvalitete prezentiranih poslovnih ideja i moglo bi se reći da su naši mladi sugrađani pokazali visok stepen imaginacije,kreativnosti u svojim idejama i prijeko potreban filing za primjenu svojih poslovnih ideja u praksi i na tržištu.

I učešćem u ovom projektu općinska uprava Živinice želi da svoje mlade sugrađane veže za svoj grad i svoju domovinu i da oni svoju egzistenciju,kroz realiziranje vlastitog biznisa,osiguraju u našoj lokalnoj zajednici.

 

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje