Početna aktuelnosti Zabava za djecu na Gradskom bulevaru “Nesib Malkić”

Zabava za djecu na Gradskom bulevaru “Nesib Malkić”

121
0
Podijeli

U četvrtak, 06. oktobra, sa početkom u 17 sati na Gradskom bulevaru „Nesib Malkić“ u Živinicama održat će se Zabava za djecu povodom obilježavanja dječije sedmice. Kreativna zabava koju organizuje Udruženje građana Scena, odnosno dramski studio Aplauz, u saradnji sa Crvenim križom Tuzlanskog kantona, ima za cilj isticanje važnosti dječijih prava i međusobno druženje i zabavu djece.

Ova zabava, koja će se po 4. put održati u našem gradu, podržana je od strane Ministarstva za rad, socijalnu politiku i održivi povratak Tuzlanskog kantona. Organizatori su pozvali djecu da dođu u što većem broju i učestvuju u raznovrsnim aktivnostima i zabave se.

Dječija sedmica tradicionalno se obilježava svake godine u prvoj sedmici oktobra. Konvencija o pravima djeteta je međunarodni dokument usvojen na Generalnoj skupštini Ujedinjenih naroda 1989. godine i sadrži univerzalne standarde koje država potpisnica Konvencije mora garantovati svakom djetetu. Prva sedmica oktobra vrijeme je promocije prava djeteta, poboljšanja društvene brige za djecu i jačanja odgovornosti svih nas u poštivanju dječijih prava.

Ramiz Rizvanović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje