Početna aktuelnosti Započela izgradnja vodovodne mreže u Ćasurima-MZ Tupković

Započela izgradnja vodovodne mreže u Ćasurima-MZ Tupković

373
0
Podijeli

Jedna od osnovnih ljudskih potreba jeste potreba za vodom.

Kako je kuburiti sa nedostatkom pitke vode,do sada su najbolje znali mještani zaseoka Ćasuri u Mjesnoj zajednici Tupković.

Međutim,na njihovo zadovoljstvo,taj problem se danas počeo rješavati.

Mještani naselja Ćasuri u Mjesnoj zajednici Tupković inicirali su rješavanje pitanja njihovog vodosnadijevanja i kandidirali ga općinskoj upravi Živinice.

Općina je pozitivno reagirala,obavila potrebne procedure i izdvojila finansijska sredstva za realizaciju projekta vodovoda u Ćasurima,u visini oko 25.000 KM.

Stanovnici Ćasura,nekoliko desetina domaćinstava, današnji početak radova na postavljanju vodovodne mreže dočekali su sa velikom radošću,jer to ujedno označava i kraj njihovih muka u opskrbljivanju pitkom vodom.

Iako je zima u punom jeku,općinska uprava Živinice koristi i najmanju priliku da realizira zacrtane infrastrukturne projekte.

Voda je temeljna supstanca potrebna za opstanak svakog živog bića.

Kolika je njena vrijednost,najbolje znaju mještani Tupkovića,odnosno,zaseoka Ćasuri  koji su je do sada imali neredovno i u minimalnim količinama pa je time njihovo neskriveno zadovoljstvo veće pokrenutim radovima na instaliranju nove vodovodne mreže.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje