Početna aktuelnosti Započeta realizacija Projekta uređenja korita rijeka Gostelje i Oskove

Započeta realizacija Projekta uređenja korita rijeka Gostelje i Oskove

207
0
Podijeli

Danas je održan prvi od nekoliko radnih sastanaka koji će uslijediti, a koji se tiču pokretanja i realizacije projekta Regulacije korita rijeka Oskove i Gostelje, u dijelovima koji protiču kroz urbani dio Živinica.

I ovaj projekat je dio velike, osmišljene i temeljite kampanje Gradske uprave Živinice na planskom i vizionarskom,  centričnom širenju gradskog jezgra prema perifernim dijelovima naše lokalne zajednice.

Zbog neuređenosti i zapuštenosti korita rijeke Gostelje, a naročito Oskove, ovi vodotoci su u trenucima vanredno velikih kiša izlijevali iz korita i praviki velike štete stanovništvu koje živi uz njih.

Osim toga, ekološki neosviješteni građani i privredni subjekti doslovno su zatrpavali ove rijeke svakovrsnim otpadom i smećem što je sveukupno davalo jednu otužnu i ružnu sliku našeg grada.

Gradska uprava Živinice odlučila se na radikalnu promjenu takvog stanja i danas je pokrenula implementaciju projekta sveobuhvatne regulacije korita Gostelje i Oskove.

Firma koja je na angažirana na izradi projekta regulacije korita rijeka Gostelja i Oskova danas je prezentirala osnovne naznake projekta a Gradska uprava, nakon usaglašavanja svih prijedloga, odmah počinje sa radom na terenu.

Regulacijom korita Gostelje i Oskove grad Živinice moći će se planski širiti i na zapadni dio teritorije i konačno će u pravom i najljepšem smislu ležati na uređenoj rijeci kao i svi ozbiljniji gradovi u okruženju i svijetu.

Jasminko Razić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje