Početna aktuelnosti Zatvoren 24. malonogometni turnir “Nesib Malkić”

Zatvoren 24. malonogometni turnir “Nesib Malkić”

112
0
Podijeli

U proteklih sedam dana Dubrave su bile do domaćin tradicionalnog malonogometnog turnira posvećenom heroju oslobodilačkog rata, bosanskohercegovačkom borcu, pripadniku Armije Republike Bosne i Hercegovine te komadantu 210. viteške oslobodilačke brigade rahmetli Nesibu Malkiću te ostalim šehidima i poginulim borcima ovog kraja. Ovaj tradicionalni turnir godinama  privlači pažnju mnogobrojnih posjetitelja ljubitelja malog nogometa. Tako je bilo i ove godine utakmice su već od grupne faze nailazile na zainteresovanost građana Živinica i stanovnika općine Kalesija.

Generalni sponzor malonogometnog turnira Nesib Malkić i ove godine bio je grad Živinice na čelu sa gradonačelnikom Samirom Kamenjakovićem.

Na ovogodišnjem 24. po redu turniru u čast heroja Nesiba Malkića učešće je uzelo osam ekipa koje su bile raspoređene u dvije skupine. Po dvije najbolje ekipe izborile su plasman u eliminacionu fazu.

Titulu najboljih ponijeli su igrači živiničke ekipe „Geoservis“. Pehar pobjednika turnira „Nesib Malkić“ timu „Geoservis“ uručio je sekretar grada Živinice Suvad Butković.

U finalnoj utakmici poražena je ekipa MUP TK čiji su se igrači morali zadovoljiti plasmanom na drugoj poziciji.

Titulu najboljeg strijelca i najboljeg golmana ponijeli su igrači ekipe MUP TK Armin Čehajić i Boris Radovanović, dok je za najboljeg igrača turnira proglašen Mehdin Šljivić iz pobjedničke ekipe „Geoservis“.

Nagradu fair play dobio je Klub malih sportova Nesib Malkić.

Organizatore turnira svakako raduje činjenica da su i ove godine uspjeli organizovati turnir u skladu sa motivom te da je učesnike i ekipe na ovom turniru krasila borbenost baš kao i našeg heroja Nesiba Malkića.

Nakon godine pauze zbog pandemije koronavirusa Dubravci su organizacijom 24. tradicionalnog turnira pokazali i dokazali da ime heroja Nesiba Malkića nikada neće biti zaboravljeno.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje